Loading

Máte dotaz? info@az-ubytovani.cz

Hotel Zlatá Hvězda

Hotel ***
Celková kapacita střediska: 60 osob
Mařákovo apartmá Smetanovo apartmá Trezorové apartmá
Mařákovo apartmá Smetanovo apartmá Trezorové apartmá

Hotel Zlatá Hvězda se nachází přímo v historickém centru města Litomyšl a nabízí ubytování ve 32 pokojích, gastronomické služby a konferenční místnosti.

Počet osobBěžná cena
Jednolůžkový pokoj
1 1100 Kč
Dvoulůžkový pokoj
2 1700 Kč

Uvedené ceny jsou za jednu noc, za celý pokoj.
Pokud je políčko šedivé, znamená to, že v něm platí základní cena.
Tučná cena je hlavní cena, která se Vám zobrazila ve vyhledávání.

Popis objektu

  • ubytování ve 32 pokojích, recepce nonstop
  • restaurace s bohatou nabídkou tradiční české i minutkové kuchyně
  • uspořádání gastronomických akcí – setkání a oslavy, svatební hostiny, rauty…
  • možnost výběru balíčku služeb za zvýhodněnou cenu
  • firemní jednání a školení včetně konferenční techniky
  • monitorované uzamykatelné parkoviště, úschovna kol
  • Wi-Fi pokrytí hotelu, restaurace i konferenčních prostor
  • wellness služby – sauna, parní kabina, infra kabina, hydromasážní vana ve vybraných pokojích, wellness studio vedle hotelu (nabídka a termín dle Vašeho zájmu)
  • prodej dárkových poukázek na balíček služeb nebo na libovolnou částku, kterou lze uplatnit při ubytování i konzumaci v restauraci
  • bezbariérový přístup do restaurace a části pokojů
  • domácím mazlíčkům vstup povolen
  • sportovní vyžití v blízkosti hotelu – krytý bazén, bowling, tenisové a squashové kurty, spinning, půjčovna motokár, jízdních kol i dětských přídavných vozíků a tažných tyčí, cyklostezky
  • informace o probíhajících kulturních a sportovních akcích v okolí, zajištění vstupenek, průvodcovských služeb

Popis okolí

   Litomyšl přitahuje od nepaměti jakoby magickou silou osobnosti, které mají co dát tomuto světu - v hudbě, umění, politice,....

     O Litomyšli mluví poprvé Kosmova Kronika česká. V zápisu roku 981 se o ní zmiňuje jako o pomezním hradišti slavníkovského území. Zde, na Trstenické stezce, která spojovala Čechy s Moravou, byl ve 12. století založen premonstrátský klášter a pod ním, v říční nivě, se rozrůstala osada, zárodek budoucího města. Litomyšl obdržela městská práva v roce 1259 od krále Přemysla Otakara II. Význam města ve středověkém českém státě potvrzuje založení biskupství. Biskupové sídlili na místě bývalého kláštera od roku 1344 až do husitských bouří, kdy byl jejich palác i s výstavnou katedrálou P. Marie dobyt a pobořen. 

    V následující době, kdy Litomyšl spravoval rod Kostků z Postupic, se město stalo útočištěm Jednoty bratrské, sídlem bratrského biskupa a bydlištěm mnoha významných vzdělanců - členů sboru. Byla zde také založena jedna z nejstarších tiskáren v Čechách. Už v roce 1547, po neúspěšném stavovském povstání, však páni z Postupic Litomyšl ztratili a jejich chráněnci museli postupně město opustit. Panství získal roku 1567 jeden z nejmocnějších českých šlechticů - Vratislav z Pernštejna. Ten o rok později začal na místě zchátralého hradu velkoryse stavět nový palác. Italští stavitelé (G. B. Aostalli a U. Aostalli) dokončili za 14 let renesanční zámek s arkádovým nádvořím, vyzdobený sgrafity na všech průčelích i štítech.

    I město se proměňovalo. Původní dřevěné budovy na náměstí, postavené na úzkých gotických parcelách a od dob Kostků z Postupic opatřené podsíněmi, byly ohrožovány častými požáry. Proto byly postupně nahrazovány kamennými stavbami. Zachovaným dokladem měšťanského renesančního domu je takzvaný dům U Rytířů (č.p. 110), postavený kameníkem Blažkem ve čtyřicátých letech 16. století.

     Pernštejnské snahy o rekatolizaci Litomyšle, pokračující i za doby třicetileté války, vyvrcholily v činu Vratislavovy vnučky Frebonie. Ta v roce 1640 přivedla do Litomyšle školský řád piaristů, nedávno založený, a poblíž zámeckého návrší pro něj nechala postavit kolej, školu a kostel. V první čtvrtině 18. století se piaristé dočkali nového chrámu (kostel Nalezení Sv. Kříže) i školní budovy (dnešní muzeum), postavených podle plánů G. B. Alliprandiho za účasti F. M. Kaňky. Historie piaristického gymnázia a filozofického ústavu, který byl přípravou na univerzitní studium, je zejména v 19. století spojena s mnoha známými jmény pedagogů i studentů (F. M. Klácel, J. E. Purkyně, J. Durdík, A. Sedláček, H. G. Schauer, A. Novák, Č. Jeřábek aj.).

     Litomyšl je rodištěm skladatele Bedřicha Smetany, malíře Julia Mařáka i mnoha dalších osobností, které se proslavily především na poli umění a vědy. Smetanovo jméno je zde trvale připomínáno jednak památníkem v zámeckém pivovaru, jednak operním festivalem pořádaném každoročně v areálu zámku.

     Historické jádro Litomyšle je památkově chráněno od roku 1950; v roce 1965 tu byla vyhlášena Městská památková rezervace. Význam a hodnota nejcennější části MPR, zámeckého areálu, byly v roce 1999 potvrzeny zápisem na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Díky množství práce odvedené na rekonstrukci historických objektů získala Litomyšl titul Historické město roku 2000.

     Současné město chce nadále rozvíjet všechny dobré tradice své minulosti a navazovat na ně i po vstupu do nového tisíciletí. Že tyto snahy snad neustrnou a nestanou se pouhou staromilskou fasádou zaručuje skutečnost, že Litomyšl díky přitomnosti řady škol zůstává městem mladých - městem studentů.

 

Růžový Palouček

 

 

     Uprostřed polí na katastru obce Újezdce se nachází legendami opředené místo spojované s těžkými osudy našeho národa v dobách minulých. Je to Růžový palouček, památník českým bratřím - kulturní památka, pietní místo. Cestujeme-li po silnici z Litomyšle na Nové Hrady a Skuteč, odbočíme v Morašicích na Újezdec. Asi 200 m před touto obcí nás březová alej lemující silnici přivede k parku, v němž se nalézá pověstmi opředený Růžový palouček.

     Vlastní Růžový palouček je plocha o výměře asi 350 m, porostlá zvlášním druhem růží - Rosa Gallica - růže francouzská, také růže stepní nebo paloučská. Tento druh růží se u nás jinde nevyskytuje. Je neobvyklý tím, že připomíná spíše bylinu než dřevinu, nemá trny, pouze ostré chloupky na stoncích. Kořen je kolmý, několik metrů dlouhý. Husté a nahodilé zapojení divoce rostoucích rostlin neumožňuje jejich okopávání, pouze je z nich na jaře odstraňovaná stařina. Růže kvetou od konce května do počátku července, každý jedinec však kvete velmi krátce - jeden až tři dny. Barva květu je červená až karmínová. Podle jedné z legend vyrostly ze slzí českých bratří, kteří se zde loučili před nuceným  odchodem do emigrace. Ve skutečnosti zde tyto růže kvetou od nepaměti, původně snad  uprostřed lesů.

 

Sport a relaxace

 

 

     Náš hotel Vám zajistí případně i sportovní aktivity v Litomyšli a v okolí, squashovou a tenisovou halu, tenisové kurty, spinning, bowlingové dráhy, fitcentrum, sportovní halu, pétanque, možnost projížděk na koních či půjčovnu motokár. Rádi pro Vás zajistíme hudební produkci disco, živá hudba, pronájem sportovišť či další program dle Vašeho přání.

 

Kongresové služby

     Pro Vaše obchodní partnery, zaměstnance či kolegy sestavíme na míru nabídku pro pořádání jednání, firemních setkání a školení. K dispozici je projekční plátno, dataprojektor, flipchart, pokrytí wi-fi signálem, možnost kopírování, sál je vybaven prostorovým ozvučením s možností napojení na PC, mikrofon.

     Nabízíme červený salonek v přízemí hotelu s kapacitou cca 40 osob, modrý salonek v 1. patře s kapacitou cca 25 osob, sál v 1. patře s kapacitou až 130 osob (při využití sálu i modrého salonku).

     Zajistíme celodenní stravování včetně slavnostního rautového občerstvení s možností grilování, hudebního doprovodu, kulturního programu.

  Zajistíme řízenou degustaci vín, živou či reprodukovanou hudbu, barmanskou show či profesionální casino s krupiéry.

Stravovací služby

 

 

     V restauraci Vás přivítá příjemné prostředí, jemuž dominují malby s motivy nejznámějších litomyšlských zákoutí. Vybírat můžete z bohaté nabídky krajových specialit a tradiční české i minutkové kuchyně. Kapacita nekuřácké restaurace s 50 místy a bezbariérovým přístupem, wi-fi připojení, polední menu, na vyžádání pokrmy v rámci bezlepkové diety, pořádání hodů, dny zahraniční kuchyně, koutek pro nejmenší návštěvníky, letní zahrádka.



Další informace

Přidaná alba

Nezařazené fotografiePočet fotek: 28

Zpět do galerie



Všechny fotografie


Od 1100 Kč/noc na osobu Nezávazná rezervace