Loading

Máte dotaz? info@az-ubytovani.cz

Rekreační středisko Iveta

Chata
Celková kapacita střediska: 33 osob

Přijeďte strávit dovolenou do krásného rekreačního střediska, které leží v malebném údolí Svojanova, lemovaného lesy, loukami a rybníky.

Počet osobBěžná cena
Chatka (pro 4 osoby)
4 600 Kč
Chata - velká (pro 5 osob)
5 750 Kč
Dvoulůžkový stan
2 150 Kč
Třílůžkový stan
3 225 Kč
Čtyřlůžkový stan
4 300 Kč
Apartmán 2-lůžkový
2 700 Kč
Apartmán 3-lůžkový
3 1050 Kč
Apartmán 4-lůžkový
4 1400 Kč

Uvedené ceny jsou za jednu noc, za celý pokoj.
Pokud je políčko šedivé, znamená to, že v něm platí základní cena.
Tučná cena je hlavní cena, která se Vám zobrazila ve vyhledávání.

Popis objektu

Přijeďte strávit dovolenou do krásného rekreačního střediska, které leží v malebném údolí Svojanova, lemovaného lesy, loukami a rybníky. Oblast je charakteristická čistým ovzduším a dokonce se říká, že je to jedno z nejčistších míst v ČR, proto je vhodným místem pro alergiky. Ale i pro rybáře nebo lidi co mají rádi klid a chtěji si pořádně odpočinout.

Zdejší překrásná příroda se nabízí k výletům na kole po dobře značených cyklostezkách či pro pěší turistiku. Svojanov je rájem pro rybáře, houbaře a dobyvatele pokladů (geocaching). Naše lesy si zamilovali i hráči paintballu. Jsme také dobrým strategickým místem pro cyklisty ze Zábřehu, Mohelnice či Moravské Třebové, kteří si chtějí v polovině výletu odpočinout a dát si domácí polévku či točenou kofolu. Celková kapacita střediska je 33 lůžek. Přesto, že naše středisko není příliš velké, tak je naším cílem poskytovat klientům kvalitní služby a příjemný pobyt.  V našem areálu můžete využít pro aktivní odpočinek minigolf, paintball, volejbalové a nohejbalové hřiště, stolní tenis, ruské kuželky nebo si lehnout do houpací sítě a nechat se obsluhovat personálem. V restauraci najdete šipky, fotbálek, stůl na poker či velkoplošnou televizi. V horkých letních dnech můžete využít koupání v našem bazénku či protějším rybníku. Dále je možné využít 12 km vzdálený aquapark v Moravské Třebové nebo 10 km směrem na Dolní Bušínov je čistý lom. K letním večerům neodmyslitelně patří táborák a kytara. Pro tyto příležitosti jsou zde dvě ohniště a venkovní gril pro mlsné jazýčky.

Chystáme pro vás tradiční letní večery s živými kapelami. Budou vám hrát dobré country kapely. Zopakujeme úspěšný cimbálový večer a také nezapomene na tématické večery plné zábavy. V pondělí a středu jsou filmové večery. Jestliže se konají různé sportovní přenosy, tak je možné je sledovat na velkoplošné televizi nebo na promítacím plátně pod přístřeškem u lesa.

Apartmány

V hlavní budově jsou k ubytování rekreantů určeny čtyři apartmány. Nabízíme dva apartmány čtyřlůžkové, jeden třílůžkový a jeden dvojlůžkový. Kažký apartmán má svůj vlastní vchod, předsíňku, sociální zařízení se sprchovým koutem a prosluněný pokoj. Pokoj je vždy vybaven manželskou postelí, šatní skříňí, tv, ledničkou, sedací soupravou, konferenčním stolkem. Nově je si možné v chladnějším počasí přitopit elektrickým přímotopem.

V apartmánech není možnost vlastního vaření, proto doporučujeme k ubytování polopenzi.

Chatky

Ve středisku je celkem 5 čtyřlůžkových dřevěných chatek s malou zastřešenou verandou. Sociální zařízení a sprchy s teplou vodou jsou společné v přilehlém objektu, v naprosté blízkosti chatek. V každé chatce jsou dvě palandy, skříňky, odkládací regály. Na terase jsou dvě židle a stolek. Každá chatka je elektrifikovaná.
V chatkách není možnost vlastního vaření, proto doporučujeme k ubytování polopenzi.

Do chatek je možné si vzít svého čtyřnohého mazlíčka. Z chatek máte nádherný výhled na rybník před střediskem a každé ráno vás budou probouzet paprsky slunce. Naše středisko nabízí také možnost stanování v přední části střediska. Kapacita louky je přibližně 15 standardních stanů. V ceně je zahrnuta možnost využívat sociální zařízení.


Popis okolí

Mladějovská úzkokolejka

Historie těžby uhlí a lupku v oblasti Mladějova sahá až do poloviny 19. století. Po ukončení průmyslového provozu v roce 1991 převzaly areál bývalého šamotového závodu nedaleko Moravské Třebové Průmyslové muzeum Mladějov a Mladějovská průmyslová dráha. V prostorách Průmyslového muzea si můžete prohlédnout různé typy parních i motorových lokomotiv, drezín a dalších průmyslových exponátů. Od května do září je pro vás vždy v sobotu připravena možnost projížďky vláčkem taženým parní lokomotivou. Milovníci vojenské historie si jistě nenechají ujít každoroční vzpomínkovou akci s názvem Mladějov - Blosdorf 1915 jejíž součástí je také rekonstrukce bitvy z první světové války nebo noční jízda vlaku s parní lokomotivou.

8 Div světa

Mezi nejzajímavější místa České republiky bezesporu patří gravitační anomálie u Moravské Třebové. Pokud máte rádi tajemné, záhadné a nevysvětlitelné věci, tak už jste jí možná navštívili, pokud ne, čtěte dál.

Jedná se o místo, kde se odbrzděná auta pohybují směrem do kopce, PET lahve se kutálí nahoru a dokonce i voda zde teče vzhůru. Zdá se vám to naprosto neskutečné, bláznivé a šílené? Mě taky, ale místo jsem navštívil a skutečně to tam takhle podivně funguje.

Na toto záhadné chování předmětů existuje několik teorií, ale zatím se vědci na žádné stoprocentně neshodli. Podobné místo je ještě na Filipínách a údajně také v Řecku.

A teď to nejdůležitější, kde ono místo najdete – nachází se na cestě z Moravské Třebové do Svitav.

Zámek Moravská Třebová

Zámek v Moravské Třebové patří k nejvýznamnějším renesančním památkám ve střední Evropě. Na konci 15. století se zde vůbec poprvé v českých zemích objevily moderní renesanční prvky a na začátku 17. století vznikla tři manýristická křídla podle plánů italského stavitele. Zámek proto nechybí v žádné české učebnici dějin umění.

Toulovcovy maštale

Říkají tady tomu „Prachovské skály v malém“. Dvacet kilometrů od Litomyšle mezi obcemi Proseč a Budislav leží Toulcovi maštale, soubor skalních útvarů a jeskyň. Jednotlivé části jsou vtipně pojmenovány jako předsíň, kuchyně a další. Odtud je pak možno se vydat objevovat i další útvary, jako například Kolumbovo vejce, Panský stůl a Kazatelnu.

Hrad Bouzov

Založení hradu se datuje do počátku 14. století. Hrad často měnil majitele až do roku 1695, kdy ho získal řád německých rytířů. Až do počátku 20. století se o něj nikdo moc nestaral. V roce 1901 vypracoval německý profesor techniky plán na přestavbu. Hrad byl přestaven ve stylu pozdní gotiky. Díky přestavbě získal podobu typického pohádkového hradu. Stal se dějištěm pohádek Pyšná princezna a Princezna Fantagiro.

Javoříčské jeskyně

Jeskyně se rozkládají v podzemí u obce Slavětín u Litovle. Jeskyně nabízí téměř 4 km chodeb, z nichž je 788 metrů přístupných veřejnosti. Nachází se zde i mnoho propastí, které dosahují hloubky až 60 metrů. Nalezneme zde mnoho krásných krápníků a vyskytují se zde i krápníky zvané heliktity, které jsou zvláštní, tím, že rostou proti zákonům gravitace.

Mladečské jeskyně

Jeskyně se nacházejí nedaleko chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví. Je to soustava puklinových chodeb s krápníkovou výzdobou. Jeskyně jsou významné paleontologické a archeologické naleziště. Celková delká chodeb přesahuje 1 km, avšak přístupných je asi 400 metrů.

Úsov

Dnes znám spíše jako lovecko-lesnické muzeum. Nabízí expozice mnoha druhů živočichů od hmyzu až po šelmy. Původní hrad byl postaven v polovině 13. století, ten byl po dobytí a poničení švédskými vojsky v 17. století přestavěn na barokní zámek. Této přestavby se ujal italský architekt Domenico Martinelli. Expozice muzea, kromě živočichů všech možných druhů, nabízí také ukázky pytláckých zbraní. Dále zde najdeme galerii L. Bartoše, významného šumperského malíře.

Mohelnice

Návštěvníci zde najdou řadu kulturních památek, zajímavých turistických tras, krytý bazén a v areálu městských sadů rovněž dětské dopravní hřiště a minigolf.


Sportovní možnosti

RYBOLOV - Svojanov u Borůšova
Jedná se o soukromý revír, který se rozkládá v malebném údolí Svojanova v blízkosti je vesnice Borušov. V okolí rybníku se rozkládají krásné louky a lesy, které zde tvoří velmi klidné a příjemné prostředí pro relax a rybolov. Rybník byl zarybněn 54q ryb (kapr, amur, jeseter). Do rybníku jsou postupně přidávány ryby, které se vyloví . Rybník je obklopen travnatým povrchem a je zde také malé parkoviště pro Vaše vozy. Rybník má cca 2 ha a hloubka rybníku je kolem 4 metrů.

LOVÍ SE KAŽDÝ DEN, MIMO PONDĚLÍ

Stravovací služby

V areálu je denně otevřená restaurace od 12 hodin. Součástí restaurace je veranda a nově přistavěný velký přístřešek, kde najdete příjemné posezení u lesa nebo v chladnějších dnech v restauraci u krbu. Restaurace nabízí cenově přijatelnou kuchyni, dobře natočené pivo (Gambrinus, Kozel, Poutník) a Originál kofolou. Ve vyhrazenou dobu je zde podávána polopenze. Snídaně jsou formou bufetu a večer se podává tříchodová večeře, kde je základem polévka, hlavní chod a salát či dezert dle hlavního jídla. Denně od 12 hodin do 20 hodin si můžete objednat něco podle vaší chuti od našeho kuchaře. Na výběr jsou klasické jídla, speciálity podniku, sladké dobroty (poháry, francouzské palačinky a jíné) a originální chuťovky k pivu


Další informace

Přidaná alba

Nezařazené fotografiePočet fotek: 11

Zpět do galerie



Všechny fotografie


Od 150 Kč/noc na osobu Nezávazná rezervace