Loading

Máte dotaz? info@az-ubytovani.cz

penzion Vyhlídka

Penzion
Celková kapacita střediska: 32 osob

Rodinný penzion Vyhlídka najdete v obci Hojsova Stráž nedaleko od Železné Rudy, v klidném a romantickém prostředí šumavských lesů, na okraji Národního parku Šumava.

Počet osobBěžná cena
Ubytování
1 280 Kč
Ubytování - Vánoce a Silvestr
1 590 Kč
Ubytování Čmelín
1 1500 Kč
Ubytování Čmelín - Vánoce a Silvestr
1 2500 Kč
Domácí mazlížci celoročně
1 80 Kč

Uvedené ceny jsou za jednu noc, za celý pokoj.
Pokud je políčko šedivé, znamená to, že v něm platí základní cena.
Tučná cena je hlavní cena, která se Vám zobrazila ve vyhledávání.

Popis objektu

Rodinný penzion Vyhlídka najdete v obci Hojsova Stráž nedaleko od Železné Rudy, v klidném a romantickém prostředí šumavských lesů, na okraji Národního parku Šumava.

   Pro milovníky aktivního, relaxačního nebo  ozdravného odpočinku nabízíme pobyty na čerstvém čistém vzduchu u lesa s nádhernou zahradou, s možností pěších, cyklistických a v zimě běžeckých a lyžařských výletů po Šumavě nebo v nedalekém Německu.

   Přítomnost velkého množství turistických a cyklostezek různých náročností v kombinaci s blízkostí několika horských lyžařských center skýtá celoroční vyžití i pro ty náročnější z vás.

  Rodinné ubytování, domácí jídlo, mimo jiné i kuchyně staré Šumavy, příjemná atmosféra a posezení, sauna a masáže pak zcela jistě završí příjemné prožití celého dne.

Náš penzion Vyhlídka vám nabízí ubytování v celkem 11 pokojích se 32 lůžky + přistýlky.

   Pokoje jsou rozděleny do dvou základních skupin podle toho, zda mají výhled do údolí nebo z terasy do zahrady a zda je jejich součástí také koupelna se sprchou a toaletou. Obě tyto skupiny jsou však z hlediska komfortu a vzhledu velmi podobné. V domácím stylu, obložené dřevem s dřevěnými podlahami nebo koberci, v některých z nich jsou přiznány dřevěné trámy sedlové střechy a všechny jsou vybaveny plastovými okny a ústředním vytápěním.

   První skupinou pokojů se snažíme vyjít vstříc těm zájemcům, kteří chtějí prožít nádherné chvíle na Šumavě za přijatelnou cenu bez mediálních vymožeností na pokojích. Tyto pokoje mají výhled směrem do údolí a společné sociální zařízení ve stejné kvalitě jako na jednotlivých pokojích. Na každém pokoji je umyvadlo s teplou i studenou vodou pro základní hygienu.

   Druhou skupinou jsou pokoje, určené pro zájemce o pohodový odpočinek od městského života s  možnosti posezení na terase a výhledem do zahrady na hrající si děti a vlastním sociálním zařízením. Tedy sprchou/vanou a toaletou. Pokoje jsou určeny zejména pro rodiny s dětmi, kdy večerní koupání děti, rozjařených po celodenní zábavě na zahradě nebo v přírodě je mnohem jednodušší.

   Společné prostory a interiér jsou zařízeny v domácím stylu, stejně jako pokoje. S koberci na podlahách, dřevěným obložením, květinami, obrázky, společným prostorem pro klidný odpočinek,
terasou ... prostě tak, abyste se u nás cítili co nejlépe.

   Z některých pokojů je výhled do rozlehlé zahrady. Zahrada je stále pravidelně udržovaná. Posezení na pokojové terase s výhledem do zeleně uklidňuje a umožňuje kontrolu hrajících si dětí nebo kontakt s přáteli, trávící čas u bazénu, grilu nebo třeba odpočívají na lehátkách.

   Všechny prostory penzionu jsou nekuřácké.

Popis okolí

Penzion je situován v samém centru Hojsovy Stráže. Ať vjedete do obce z kterékoliv strany, nemůžete ho minout. Dominantou průčelí a je velká rohová terasa se slunečníky a obsluhou, s možnosti celoročního posezení u jídla, pití nebo jen nějakých těch laskomin. Na terasu je možnost vstupu z ulice, z recepce a baru nebo také z restaurace.

   Na levé straně jsou parkovací místa pro auta hostů, garáže pro motocykly nebo při ubytování možnost úschovny kol, v létě stylový dřevěný stojan na jízdní kola, v zimě stojany na lyže a běžky. Z levé strany se dá také po několika schůdcích vejít na zahradu za penzionem.

   Zadní část penzionu dotváří dřevem obložená fasáda s terasami jednotlivých pokojů. Zde můžete posedět u vaší oblíbené kávy, knížky nebo společenských her. Příjemnou atmosféru navozuje výhled do pravidelně udržované zahrady.

   Zahrada penzionu přímo sousedí s lesem, kde můžete v pohodě, beze spěchu relaxovat při sběru hub, borůvek a brusinek, nasát tu nezaměnitelnou vůni smíchanou z vůni hub, lesních plodů, jehličí a dřeva. V lese můžete najít i velkou spoustu šišek, které udělají radost třeba jako domácí dekorace.

Sportovní možnosti

Ve svahu za penzionem je pro vás k dispozici rozlehlá udržovaná zahrada se spoustou zeleně pro aktivity na čerstvém horském vzduchu. Kromě posezení nebo relaxace na lehátkách nebo houpačce zde naleznete také dětský koutek, gril a ohniště, trampolínu, bazén, dřevěný domeček pro děti, relaxační houpačka a spousty dalšího.


Další informace

Přidaná alba

PenzionPočet fotek: 3

Zpět do galerie

PokojePočet fotek: 18

Zpět do galerie

ČmelínPočet fotek: 5

Zpět do galerie
Zpět do galerie



Všechny fotografie


Od 280 Kč/noc na osobu Nezávazná rezervace